Strassbourg je najpoznatiji grad u pokrajini Elzas i ujedno najveći grad. U Strassbourgu se nalazi sjedište Vijeća Europe, Europski sud za ljudska prava i Europski parlament (koji drži neke sjednice u Bruxellesu).

Stražburška katedrala ili Katedrala naše Gospe od Strasbourga poznata je kao primjer romaničke arhitektura, ali i kao primjer visoke ili kasne gotičke arhitekture. S visinom od 142 metra, ona je od 1647. do 1874. godine bila najviša građevina a svijetu, kada ju je premašila Crkva Svetog Nikole u Hamburgu, a danas je šesta najviša crkva na svijetu. Jedna je od najimpozantnijih katedrala koje sam do sada vidjela te vam preporučujem da je posjetite.


Zbog terorističkog napada na Strassbourški advent u 2018. god uvedene su razne mjere dodatne sigurnosti, primjerice da bi ušli na advent morate proći kroz kontrole jakni i torbi/kufera.

Advent u Strassbourgu obično počinje predzadnji vikend u 11tom mjesecu te traje do zadnjeg vikenda u 12tom mjesecu- Za razliku od hrvatskih adventa ima kraće radno vrijeme (radnim danima od 11h do 20h, petkom od 11h do 21h i subotom od 11h do 22h).

Strassbourg ima možda po meni jedno od najimpozantnijih božićnih dekoracija na zgradama. Advent je rasprostranjeniji nego u Colmaru tako da očekujte duže šetnje. S obzirom da je jedan od najpoznatnijih advenata u Francuskoj ima dosta više turista i samim time veće gužve. Cijene su nešto skuplje od Colmara, a ponuda je jako slična.