VRIJEME

Ukoliko „uguglate“ vrijeme u Sejšelima pronaći ćete razne statistike međutim nigdje nećete pronaći sljedeće informacije iz prve ruke. Znači u Sejšelima ne postoji „suho“ razdoblje nego samo razdoblje koje nije kišno. To znači da u tom razdoblju i dalje može padati kiša koji dan ili kratki pljusak. Tijekom kišnog razdoblja ne preporuča se posjetiti Sejšele jer tada „kiša lije kao iz kabla“. Sejšeli su imaju predivnu vegetaciju, sve je zeleno (za razliku od npr. Kariba gdje je puno manje zelenila) pa je i logično da imaju puno više kiše. Međutim nemojte se uplašiti jer van kišnog razdoblja vrijeme je taman odlično za uživanje, ali ukoliko očekujete svaki dan tijekom svog odmora vedro nebo bez iti jednog oblačka onda vam je bolje ne otići na Sejšele.

Od 13 dana na Sejšelima imala sam samo 1.5 kišni dan, ostale dane imala sam sunčano vrijeme uz tu i tamo koji lokalni pljusak ili naoblaku. Kao Splićanka koja svako ljeto priželjkuje sunce i vedro vrijeme ovdje sam se naučila veseliti svakom oblaku jer je naime sunce na Sejšelima toliko jako da te dobro izprži u jako kratko vrijeme.

Mahe i Praslin s obzirom da su veći otoci generiraju svoju klimu te su lokalni pljuskovi češći nego npr. na La Digue otoku koji je vrlo malen i ne može generirati svoju klimu. Tako npr možete iz La Digue gledati kako pljušti na Maheu, a taj pljusak jako vjerojatno neće doći do La Digua 🙂

E da, da ne zaboravim; zaboravite gledanje vremenski prognoza (probala sam sve moguće), jako su netočne, najavljuju za svaki dan kišu, grmljavinu a onda bude sunce, a kad najave sunce opali pljusak 🙂

ALGE

Vjerojatno se pitate što radi tema algi unutar poglavlja „Kada posjetiti Sejšele?“. Sejšelske plaže su pod utjecajem algi zbog određenih morskih strujanja. Ja sam izabrala listopad za posjet Sejšelima jer nije kišna sezona i najmanje je algi (kad imate alge na plaži nemoguće se kupati). Ovdje je popis kad su alge na kojoj plaži:

Mahe: 

  • Beau Vallon kroz period 11. – 3. mj.
  • Anse Royale kroz period 6. – 9. mj.
  • Port Launay kroz period 6. – 9. mj.

Praslin: 

  • Grand Anse, Anse Kerlan kroz period 6. – 11. mj.
  • Anse Lazio, Anse Possession, Cote d’Or kroz period 12. – 4. mj

Cousin:

  • Baie Laraie, Anse Papaie kroz period 12. – 4. mj

La Digue:

  • Anse Source d’Argent kroz period 12. – 4. mj
  • Anse Cocos during kroz period 6. – 9. mj.