KOLIKO DANA

Po mom mišljenju optimalno je 5-7 dana. Ja sam bila 5 dana, naravno nisam uspjela vidjeti cijeli otok ,ali bilo mi je sasvim dovoljno.

KADA POSJETITI

Krf ima sličnu klimu kao npr. Dubrovnik s tim da je nešto topliji jer je južnije. Najbolje je posjetiti ga izvan glavne sezone znači ili 6 ili 9 mj. Tada su cijene smještaja niže, a more je toplo za kupanje.

ŠTO VIDJETI

KERKIRA

Kerkira (Kerkyra) je glavni grad Krfa i ujedno glavni grad Jonskih otoka.2007. godine uvršten je u UNESCO-ovu svjetsku baštinu.. Ne propustite prošetati se uličicama starog grada punih kafića, restorana i lokalnih trgovina. Ovo je povijesni grad s mnogim starim i novim tvrđavama. Njime su vladali Mleci i što je moguće vidjeti po arhitekturi mnogih građevina. Centar je isključivo pješačka zona stoga možete bezbrižno uživati u šetnji poviješću.

SIDARI

Sidari je po meni najturističko mjesto na otoku Krfu. Prepuno je kafića i restorana, a glavna atrakcija je duga pješčana plaža pogodna za obitelji s djecom.

PLAŽE
PALEOKASTRITSA

Paleokastritsa je mjesto sa 6 prekrasnih uvala okruženih tirkiznim morem. Za one koji vole malo aktivniji odmor preporučujem posjetiti prekrasni samostan smješten na vrhu brda.

CANAL D’AMOUR (Kanal ljubavi)

Kanal ljubavi je prirodno djelo majke prirode I jedino je ovakve vrste na Mediteranu. Sastoji se od litica koji su kombinacija pješčanog kamena I korozivnog efekta vode. Sastoji se od kanalčića (špiljica) ispunjenih tirkiznim morem. Legenda kaže da će svi ljubavni parovi koji plivaju u ovom kanalu ljubavi ostati zauvijek skupa. Plaža koja je formirana u kanalu ljubavi je jako mala, pa ćete ne rijetko vidjeti ručnike na liticama. Kako bi izbjegli velike gužve preporučujem vam posjetiti ovu plažu ili rano ujutro ili predvečer. Besplatni parking je dostupan u blizini plaže.

AGIOS STEFANOS

Ovo je predivna pješčana plaža s mnogo ležaljki i suncobrana. Ovdje možete iznajmiti i brodove ili pak jet-ski.

GLYFADA BEACH

Ovo je još jedna predivna pješčana plaža koju bi definitivno trebali posjetiti.

Kike from Split Tips & Tricks:

Na zapadu otoka su oglavnom pješčane plaže dok su na istoku šljunčane.

Na Krfu je jako jeftino iznajmiti brod na cijeli dan te nije potrebna dozvola. Cijene jednodnevnog najma jednog broda za 4-6 osoba je 80-100 € a na tu cijenu trebate dodati cijenu potrošenog goriva (računajte 30-40 €).

RESTORANI

Iako vjerojatno očekujete da ćete ovdje naći samo morsku hranu s obzirom da se radi o otoku pogriješili ste. Na Krfu se jede odlično meso s roštilja te je puno lakše naći dobre jeftine restorane s mesnim roštiljem nego pak s ribom.

Ladokolla

Ladokolla je jeftin restoran s odličnim roštiljom, domaćim rose vinom i pečenim sirom saganaki koji će se svidjeti čak i onima koji su jako izbirljivi što se tiče sira. Ne propustite domaću kobasicu kao predjelo. Predjelo, glavno jelo, desert i piće za dvije osobe oko 25 €.

Chris’s Place

Chris’s Place je restoran s predivnim pogledom. Ne propustite zalazak sunca uz predivan pogled na more i uz odličnu musaku i čašu vina. Prosječna cijena večere s pićem za dvije osobe je oko 30 €. Obavezno rezervirajte unaprijed.

George & Elena’s Taverna

George & Elena’s Taverna je po meni najbolji restoran na Krfu, hrana je vrhunska, besplatna glazba uživo, jako pristupačan vlasnik i osjećaj obiteljske atmosfere. Došli smo ovdje s ciljem samo brzinski nešto pojesti, a ostali smo satima. Cijena glavnog jela je 8.5 € do 14 € (porcije su ogromne!) . Obavezno rezervirajte unaprijed.

9 Muses Restaurant

9 Muses Restaurant je romantični, otmjeniji restoran. Imaju odličnu morsku hranu (preporučam svježe kamenice). Cijena tjestenine je 12 € do 15 € , a ribe 13 € pa na dalje. Mesno glavno jelo platit ćete od 10 do 20 € . Malo skuplji restoran, odlične kvalitete koji preporučujem za specijalne prigode.

Three brothers Fish Taverna

Three brothers Fish Taverna je odlična riblja taverna s pristupačnim cijenama. Cijena večere za dvoje s pićima i desertom je oko 30 € . Hrana je jako slično pripremljena kao u Dalmaciji te je preukusna.