Moja je preporuka odvojiti 3-7 punih dana za Dubai. Broj dana ovisi što želite posjetiti kojim tempom i naravno o vašem budžetu.

Ja sam provela 4 dana u Dubaiju od kojih sam 1 dan odvojila za jednodnevni izlet u Abu Dabi. U ostala 3 dana sam otišla do Dubai Mall, pogledala Dubai Fontane, obavila Šoping, otišla na popodnevni Desert Safari (Pustinjski safari), otišla na Jumeraih javnu plažu, posjetila Dubai Marinu  i Dubai Aquarium i otišla na večeru na plovećem brodu. Tempo je bio poprilično udaran, ali smo htjeli maksimalno iskoristiti vrijeme.

ŠTO POSJETITI?

  • BURJ KHALIFA

Burj Khalifa je neboder izgrađen 2010. godine visine 828 m,163 katova te je najviša zgrada na cijenu (čak 2.5 puta veća od Eiffelovog tornja).

Ulaznice možete kupiti online ili direktno na mjestu. Postoje različite ulaznice fast track (brza propusnica) ili obična, 124+125 kat ili 124+125+148 kat. Cijene ulaznica su različite ovisno o satu (najpopularnije su one kad je zalazak sunca stoga su te ulaznice i najskuplje).

Ja sam ulaznice kupila na Grouponu gdje sam platila 330 AED ulaznice za dvoje fast track + pecivo i piće u kafiću Cafe Treat na najdonjoj etaži Burj Khalife te bi vam svakako preporučila da kupite fast track zbog gužvi koje budu. Prilikom kupnje ulaznice na Grouponu ne morate izabrati datum niti sat samo pazite za koji vremenski period vrijedi vaša ulaznica.

  • DUBAI MALL & DUBAI FOUNTAINS

Glavni Dubai trgovački centar zove se Dubai Mall i najveći je na svijetu. U njemu možete pronaći bezbroj trgovina, Dubai Akvarijum, kino, restorani i fast foodovi, drogerije itd. Odmah ispred Dubai Malla (pratite oznake inače se lako možete pogubiti) nalaze se Dubai fontane gdje možete gledati performanse (“ples fontani”) od 19-23 h u razmaku od svakih pola sata. Performanse traju oko 3-4 min te se sastoje od pokreta vode koju ispuštaju fontane u ritmu puštene glazbe, svakih pola sata je druga glazba. Jedno od predivnih iskustva koje ne bi smjeli propustiti.

  • DUBAI MIRACLE GARDEN i DUBAI BUTTERFLY GARDEN

Dubai Miracle Garden (Dubai vrtove) nisam nažalost uspjela posjetiti jer su bili zatvoreni. Dubai Miracle Garden otvoreni su svake godine od početka studenog do otprilike sredine svibnja (svakako se informirate prije puta za točnije informacije). Ostale mjesece su zatvoreni zbog velikih vrućina. Do njih vas voze direktni autobusi od Dubai Malla i za jednu vožnju trebate izdvojiti 5 AED.

Unutar Dubai Miracle Garden nalazi se i Dubai Butterfly Garden (Dubai vrt leptira) s preko 15.000 leptira 26 vrste. Važno je napomenuti da morate kupiti posebno ulaznicu za Dubai Butterfly Garden.

  • DUBAI AQUARIUM

Dubai Aquarium (Dubai Akvarijum) nalazi se unutar trgovačkog centra Dubai Mall. Ulaznice možete kupiti online, direktno na mjestu ili pak na Grouponu. Ja sam ulaznice za svoje s  Explorer Package (dodatne aktivnosti npr vožnja u brodiću s prozirnim dnom i tumačenju o ribama itd) na Grouponu platila 272 AED. Akvarij je predivan i svakako bih vam ga preporučila.

  • DUBAI GLOBAL VILLAGE

Dubai Global Village (u prijevodu Dubai Globalno Selo) je najveći svjetski kulturni, turistički, rekreacijski i zabavni projekt. U njemu je prikazano čak 90 zemalja (među kojima je i Hrvatska), a parking je jedan od najvećih na svijetu (18 300 parkirnih mjesta raspoređenih unutar kategorije besplatni i VIP parking). Dubai Global Village sadrži 4 sekcije: koncerti, događaji, karnevali te hrana i shopping.

Otvoren je od studenog do sredine travnja.

  • DUBAI MARINA

Dubai Marina je rezidencijalno područje u Dubaiju poznato po Plaži JBR (Jumeraih Beach Residence) i šetnici uz more punoj kafića i restorana s pogledom na nebodere. Preporučila bih vam posjetiti Dubai marinu tijekom večernjih sati kako bi mogli uživati u igri svjetlosti.

  • DUBAI VEČERA NA BRODU

Postoji puno ponuda večera na brodu, razlika je u cijeni i kvaliteti. Ako bukirate na mjestu možete računati oko 70 eura za 2 osobe na prepunjenom brodu uz švedski stol (po mom mišljenju jako turistički i upitne kvalitete hrane) ili Dubai Bateaux Brod (druga po redu atrakcija na Tripadvisoru) jako skupa ako direktno kod njih ili na Tripadvisoru bukirate. Ja sam kupila voucher na Grouponu i platila 509 AED večeru za dvoje s četiri slijeda i vodom i bezalkoholnim pićem dobrodošlice. Hrana je bila vrhunska, glazba jazz stil i brod je imao dvije terase i dovoljno prostora za prošetati se i uživati u pogledu.

  • DUBAI DESERT SAFARI (Safari izlet u pustinju iz Dubaija)

Možete bukirati razne vrste safari izleta (jutarnji ili popodnevni, sa ili bez jahanja na devama, s quadom ili bez, s roštiljem ili ne, s dune bashingom (vožnja džipovima po pustinjskim dinama)).

Ja sam bukirala Safari preko Groupona i platila 185 AED za dvoje. U cijenu je bila uključena vožnja džipom po dinama, 30 min quad vožnje, jahanje na devama i roštilj u pustinjskom kampu s različitim negaziranim pićima i javnom predstavom (trbušne plesačice i gutač vatre). Trajanje cijelog safarija je bilo oko 6 sati.

  • PLAŽE U DUBAIJU

Sunset Beach

Ovo je besplatna plaža s pogledom na Burj Arab (Hotel sa 7 zvjezdica izgrađen na umjetnom poluotoku) te je i ujedno najfotogeničnija plaža. Na plaži se nalazi i spasilačka služba. Ulaz je besplatan.

The Beach by JBR

Na ovoj plaži možete npr jahati devu, upisati se na besplatni tečaj joge, šopingirati, popiti piće ili pojesti nešto u kafićima/restoranima, uživati u vodenim aktivnostima. Ulaz je besplatan.

Kite Beach

Ova plaža je najpopularnija među lokalnim stanovništvom te slovi kao plaža s najčišćim morem. Popularna je za kitesurfing (glisiranje na dasci) i kajaking, a sadrži i područje za djecu za igru. Ulaz je besplatan.

La Mer

Popularna plaža među lokalnim stanovništvom. Ulaz je besplatan.

Black Palace Beach

Ovo je jedna od „skrivenih“ plaža Dubaija pa je zato često zovu i Secret Beach (Tajna plaža). Na plaži nema kafića niti restorana. Ulaz je besplatan.

Al Mamzar Beach Park

Postoje dva dijela plaže (onaj bez sadržaja) besplatni i onaj koji se plaća.

Ponedjeljkom i srijedom je ladies and children only što znači da je ulaz dopušten samo ženama i djeci (muška djeca ispod 4 godine).