ZANIMLJIVOSTI O KRFU

Jeste li znali da je na Krfu osnovano prvo grčko sveučilište (Ioninan University „Jonsko sveučilište“) ili da je Krf jedini otok koji nije bio osvojen od strane Turske? Na Krfu su također izgrađeni prvo moderno kazalište i opera. Krf je poznat po crkvama, ima ih čak 37. Na Krfu je rođen muž engleske kraljice Elizabete II. Filip, vojvoda od Edinburgha. Svake godine na Krfu se održava međunarodno natjecanje u kriketu.

KAKO DOĆI DO KRFA

Do Krfa možete ili s autom (npr. od Splita 13h vožnje) s tim da morate ići trajektom od Sarande (Albanija) do Kerkire (glavni grad Krfa). Druga opcija je avion; međutim ne postoji direktni let iz Hrvatske. Najjeftiniji su letovi Easyjeta preko Milana gdje po redovno cijeni možete naći povratne karte za 150 €. Nemojte da vas cijena leta obeshrabri, Krf je daleko jeftiniji od hrvatskih otoka.

BUDŽET

Krf je jako jeftin; smještaj u hotelu s 4* s doručkom, cocktail barom,bazenom i pogledom na more je oko 80 €, privatni smještaji su još jeftiniji. Parking ne plaćate nigdje, čak na jednoj od najpoznatijih grčkih plaža Paleokastritsa direktni parking uz plažu je besplatan.  Cijena rent-a-cara sa svim osiguranjima, ovisno o modelu, je 20-30 € /dan. Prosječna cijena večere s predjelom, glavnim jelom, desertom I pićem u restoranu je 30 € za dvoje (a porcije su ogromne).

ČISTOĆA

Ovu podtemu sam namjerno ubacila jer sam prije puta čitala dosta foruma na internetu I komentare da je Krf prepun smeća da smrdi itd. Moram priznati da sam bila jako skeptična prije puta. Međutim Krf me ugodno iznenadio I apsolutno nije bilo nikakvih problema sa smećem ili smradom. Razinu čistoće bi usporedila s hrvatskim otocima.

VALUTA I SIM KARTICE

Valuta su euri, a grčka sim kartica vam nije potrebna jer je Grčka u EU što znači da možete koristiti vašu sim karticu bez dodatnih roaming troškova.